Volledig scherm
Gezellig onderonsje in BOON espressobar aan de vooravond van de openingsdag. Van links naar rechts Sade van Huuksloot, oud-buurman Jobert, Vienne Telgt en Jay. © Rolf Hensel

Zussen wagen de gok met espressobar BOON buiten het stadshart van Arnhem

ARNHEM - Een espressobar buiten het Arnhemse stadshart. De zussen Sade van Huuksloot en Vienne Telgt wagen het erop met BOON. Woensdag 13 maart gaat de zaak in de Paul Krugerstraat voor het eerst open.

Het zwart, bruin en paars van de vorige eigenaar hebben in BOON plaatsgemaakt voor grijs, blauw en wit. Zonnig en vrolijk, zoals de uitbaters zelf. ,,De Ibiza-stijl”, noemen de zussen het.

Het is dinsdagmorgen, iets minder dan een etmaal voor de officiële opening van BOON espressobar. Sade van Huuksloot (33) en Vienne Telgt (23) trippelen dartel van voor naar achter. Alles lijkt in orde. Kussens op de bank, de vloer fris geboend en de kopjes in diverse maten binnen grijpafstand van de indrukwekkende espressomachine, het kloppende hart van de nieuwe horecazaak.

Deksels heeft het op dezelfde plek in de Transvaalbuurt jarenlang volgehouden. Daarna werd het Beide Dames en vervolgens De Vrolijckheit. ,,Steeds een restaurant. Maar dat wilden wij juist niet. Het moest een espressobar worden. Met dat idee liepen we al jaren rond. Hiermee volgen we ons hart. Dit is echt iets voor ons”, zegt Sade van Huuksloot, de aanstichter van het grote avontuur van de twee zussen.

Bloemen

Oud-buurman Jobert komt, met een grote bos bloemen (‘ah, wat lief, wat cute’) in zijn hand, even buurten. Hij knikt bevestigend als hij het verhaal van de oudste zus aanhoort. Met een vette grijns: ,,Als kleine meisjes waren ze hier al mee bezig. Speelden ze cafeetje. Ik heb heel wat ‘koffie’ bij die twee gedronken.”

Volledig scherm
Sade van Huuksloot (l) en Vienne Telgt, zussen én de trotse eigenaren van BOON espressobar. © Rolf Hensel

De zussen, eerder samen werkzaam bij beweegcentrum Formupgrade, beseffen dat hun stap gewaagd is. Restaurants vind je meer in Arnhemse wijken, een specifieke espressobar nog niet. ,,Maar we geloven er zelf heel erg in. We zitten vlakbij het station, bij tal van bedrijven, bij Park Sonsbeek. En mensen kunnen bij ons ook komen lunchen. Én vergaderen. Daar hebben we een speciale ruimte voor. De eerste afspraken staan al.”

Barista

De belangrijkste troef hebben de twee koffieleuten, beiden inmiddels gediplomeerd barista, dan nog niet genoemd. Het zwarte goud van BOON, zo beweren de zussen aan het eind van het gesprek, is beslist een ommetje waard. Tweemaal per week vers gebrand in Velp. ,,Door Joost Jorritsma, de allergrootste koffiefreak die we kennen. Na uitgebreid proeven, heeft hij voor ons de BOON-melange samengesteld. Echt heel erg lekker.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.