Volledig scherm
© Thinkstock

Zwaaien met geweer op vreemde avond was geen bedreiging, zegt rechtbank

ARNHEM Heeft een 32-jarige Arnhemmer tijdens een vreemde ontmoeting in de stad twee anderen bedreigd door een geweer op hen te richten? De rechtbank vindt van niet en spreekt hem vrij. 

Drie jongens kwamen vorig jaar maart naar station Velperpoort, waar twee mannen stonden die bereid waren om voor hen softdrugs te kopen bij een coffeeshop. In een huis in de Kerkstraat werd gedronken, geblowd en porno gekeken. Na een ruzie richtte de man met een geweer op een van de jongens. 

Gezien de context kan het gedrag van de Arnhemmer niet als strafrechtelijke bedreiging gezien, worden, stelt de rechtbank.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Schietpartij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioenstaking: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’
    PREMIUM
    video

    Schietpar­tij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioen­sta­king: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’

    ARNHEM - Arnhem had maandag de stakingshoofdstad van Oost-Nederland moeten worden. Het treinverkeer bij Arnhem Centraal lag vroeg in de ochtend al plat en voor het provinciehuis stond een grote bijeenkomst met 1.500 man gepland om actie te voeren voor een ‘goed pensioen’. Door een schietpartij in een tram in Utrecht met een vreselijke afloop waren de gedachten van veel stakers compleet ergens anders.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.