Zwaar ongeluk met truck op A12 bij Arnhem was gevolg van klapband

VideoARNHEM - Het ernstige ongeluk op de A12 bij Arnhem, maandagochtend, en de grote verkeersproblemen die daardoor ontstonden, zijn veroorzaakt door een klapband. Dat zegt een woordvoerder van de politie in de nasleep van de crash.

Door de klapband reed een vrachtwagen, bestuurd door een 43-jarige inwoner van Deventer, door de vangrail in de middenberm en belandde op de andere rijbaan. Daar raakte hij de truck van een 46-jarige Utrechter. 

Tollen

Door de impact van de botsing raakten de voertuigen aan het tollen. Als gevolg daarvan raakte een aanhanger los en werd de bestelbus van een 29-jarige man uit Zaltbommel geraakt. De drie bestuurders van de de vrachtwagens raakten bij het ongeluk gewond, waarvan eentje ernstig.

De Utrechter zat bekneld in de cabine van zijn truck en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met ernstig beenletsel overgebracht naar het Radboudumc in Nijmegen. Ook de Zaltbommelnaar is naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van zijn verwondingen kon de politie geen mededelingen doen.

Verkeerschaos

Door het ongeluk was de A12 in westelijke richting tot in de vroege avond geblokkeerd. In oostelijke richting was een groot deel van de dag slechts een van de drie rijstroken beschikbaar. Het gevolg was een enorme verkeerschaos in Arnhem en wijde omgeving, met name in de avondspits.

De hulpdiensten hebben de hele dag onderzoek gedaan en puin geruimd. Er werd een drone ingezet om overzichtsfoto's te maken.

Volledig scherm
De ravage op de A12 nadat de truck van een 43-jarige man uit Deventer door de vangrail in de middenberm was gereden. © Gerard Burgers

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.