Volledig scherm
Bridget Vermeer is Sport-ster Amateur van Arnhem. © Rolf Hensel

Zwemster Bridget Vermeer (13) valt ook in de prijzen op Arnhems Sportgala

ARNHEM/ VEENENDAAL - Als ze zwemt, valt ze in de prijzen. Dat is inmiddels een zekerheidje voor de 13-jarige Bridget Vermeer uit de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Maar ook als ze niet zwemt, zo weet ze nu, is er de kans gelauwerd te worden. 

Het overkwam haar donderdagavond in het Stadstheater, waar ze op het drukbezochte Arnhems Sportgala (ruim 600 mensen) werd uitgeroepen tot Sport-Ster Amateur van 2018.

Het eerbetoon heeft de zwemster van VZC Veenendaal te danken aan haar glanzende optredens tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor junioren en jeugd. Op de lange baan won ze in juni twee gouden, één zilveren en vijf bronzen individuele plakken. 

Op de korte baan deed ze het in december nog eens dunnetjes over met zes individuele gouden medailles. Ook won ze nog het nodige in estafetteverband en deed ze eveneens van zich spreken tijdens de diverse andere wedstrijden. In diverse publicaties werd de Arnhemse al ‘de koningin van de lange afstand’ genoemd. 

Rolstoelploeg

De Sport-Ster Pro (voor professionals en semi-professionals) ging donderdagavond naar de nationale rolstoelbasketbalploeg vrouwen, vanwege de vorig jaar behaalde wereldtitel in Hamburg. De vrouwen verblijven momenteel in Japan en ontvingen hun onderscheiding om die reden eerder deze week op Papendal, waar ze vaak trainen en deels ook wonen. 

De Support-Ster, voor opmerkelijke clubvrijwilligers, ging naar Gerrit Jansen (72). De Arnhemmer zet zich al zijn hele leven in voor de zwemmers en waterpoloërs van Neptunus en ENC. Casper Freriks kreeg de prijs voor de  mooiste sportfoto van 2018. Hij maakte een zwartwit opname, met fraaie schaduwwerking, van het WK skeeleren afgelopen zomer in Arnhem. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.