De Zwerfafvalbrigade Renkum gaat weer voor een schoonmaakrondje in het dorp. V.l.n.r. Wil Spaan, Wim Spaan, Simone Saarloos, Geertje Schaafsma en Harry Hulzebos.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zwerfafvalbrigade Renkum gaat weer voor een schoonmaakrondje in het dorp. V.l.n.r. Wil Spaan, Wim Spaan, Simone Saarloos, Geertje Schaafsma en Harry Hulzebos. © DG

Zwerfafval rapen 2.0 in Renkum, om het weggooien af te leren

RENKUM - De razende reporter wordt de rapende reporter. Hij gaat zwerfvuil te lijf met grijper en zak. Vandaag in deel 7 van de schoonmaaktour: Renkum.

Schoonwandelen noemen ze bij GoClean wat hun leden en een delegatie van de zwerfafvalbrigade Renkum lopen te doen op hun rondje door de winkelstraat in het dorp en over de parallelweg achter het geluidsscherm dat de rijksweg tussen Wageningen en Arnhem aan het zicht onttrekt. 

Je zinnen verzetten

,,Je raapt afval op, je bent buiten en je verzet je zinnen", zegt Wim Zwikker. ,,Het is een alternatief voor de hond uitlaten.” Buiten dat heb je ook nog eer van je werk. ,,Als je de dag erna de route loopt die je hebt schoongemaakt, denk je: oh wat mooi”, vertelt coördinator Simone Saarloos van de zwerfafvalbrigade.

,,De dag dáárna is dat al weer anders”, voegt brigadelid Wim Spaan daar eerlijkheidshalve aan toe. Dat is het mechanisme waarvan je als afvalraper moedeloos zou kunnen worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.