Volledig scherm
Joshua Cheptegei gaat zondag voor het wereldrecord op de 15 kilometer bij de Zevenheuvelenloop. © Paul Rapp

Wereldrecord is niet verzekerd bij Zevenheuvelenloop

NIJMEGEN - Joshua Cheptegei gaat zondag bij de Zevenheuvelenloop in Nijmegen voor een nieuw wereldrecord op de 15 kilometer. Als de 22-jarige langeafstandsloper uit Oeganda in zijn missie slaagt, krijgt hij een premie van 50.000 euro. Dat bedrag komt rechtstreeks uit de kas van de Zevenheuvelenloop. 

De organisatie is er in tegenstelling tot vorig jaar niet in geslaagd een verzekering af te sluiten om de premie uit te keren. ,,De verzekeraars durven het niet aan. Dat zegt wel iets over de kans dat het wereldrecord eraan gaat’', stelt Alexander Vandevelde, directeur van de loop. ,,De enige verzekeraar die toehapte, kwam met een heel hoge premie. We hebben daarom besloten het risico te nemen en de bonus zelf uit te betalen. Dat geld is er. Neem van mij aan dat we hard staan te juichen als Cheptegei het wereldrecord verbreekt.’'

Het wereldrecord staat op naam van de Keniaan Leonard Komon met 41 minuten en 13 seconden. Cheptegei kwam vorig jaar nog vier tellen te kort.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Overige sporten