1. Museum weigert censuur van beroemde filmauto Dukes of Hazzard

  Museum weigert censuur van beroemde filmauto Dukes of Hazzard

  De directie van een automuseum in de Amerikaanse staat Illinois weigert een Dodge Charger uit de tv-serie ‘The Dukes of Hazzard’ uit de collectie te halen. De auto is in opspraak geraakt tijdens de wereldwijde protesten tegen discriminatie en racisme. Bovenop de auto prijkt namelijk de vlag van de ‘Geconfedereerde Staten’, de zuidelijke staten die in de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865) vóór handhaving van slavernij waren.
 1. Manon nam op 28-jarige leeftijd het transportbedrijf van haar vader over: 'Er is meer dan werken alleen’

  Manon nam op 28-jarige leeftijd het transport­be­drijf van haar vader over: 'Er is meer dan werken alleen’

  Op 28-jarige leeftijd nam Manon van Opdorp (40) de Van Opdorp Transportgroep in Sas van Gent over van haar vader. Dat was niet haar droom, maar door zijn terminale ziekte, haar liefde voor hem en een groot verantwoordelijkheidsgevoel sprong ze in het diepe. Ze worstelde, kwam boven en bouwde, als vierde generatie aan het roer, het familiebedrijf verder uit. Na dertien jaar continu het gas erop, neemt ze volgend jaar een jaartje vrij.
 1. ‘Waarom meet een politieauto de snelheid anders dan een flitspaal?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom meet een politieau­to de snelheid anders dan een flitspaal?’

  ,,Als ik een roodlicht- of snelheidscamera passeer, meet die de op dat moment gereden rijsnelheid. Maar als je in tv-programma’s een politieauto een snelheidsovertreder ziet volgen, lijkt het anders te gaan. De agenten moeten blijkbaar eerst over een bepaalde afstand metingen doen om er vervolgens een soort gemiddelde uit te halen. Waarom wordt hier niet de hoogst gemeten snelheid als gereden snelheid genomen? Gebruiken ze misschien apparatuur van inferieure kwaliteit?”, vraagt lezer Frans van de Kerkhof.