In de Belgische stad Gent werd de snelheidslimiet door automobilisten in extreme mate overschreden
Volledig scherm
In de Belgische stad Gent werd de snelheidslimiet door automobilisten in extreme mate overschreden © Stad Gent

161 kilometer per uur in de bebouwde kom: Belgische politie flitst chauffeurs met krankzinnige snelheden

,,Snelheidscontroles blijven nodig”, concludeert de politie in het Belgische Gent. Bij snelheidscontroles werd afgelopen week onder andere een automobilist geflitst die 161 km/u reed in de bebouwde kom, waar net als in Nederland maximaal 50 km/u is toegestaan. Op één avond betrapte de politie vijf chauffeurs die meer dan het dubbele van de toegestane snelheid reden.

,,We waanden ons op een racecircuit”, zegt de politie over de snelheidscontroles die zij afgelopen vrijdag op de Nieuwevaart in Gent hield. In de voormiddag reed slechts 5 procent van de 2202 chauffeurs te snel, maar de ergste overtreder reed toen al 138 km/u. ,,’s Avonds staken sommige chauffeurs nog een tandje bij”, klinkt het. ,,We flitsten vijf chauffeurs die meer dan 100 km/u reden. De absolute topsnelheid bedroeg maar liefst 161 km/u.”

Door de coronacrisis had de Belgische politie de afgelopen tijd minder aandacht voor verkeerscontroles. Veel automobilisten profiteerden daarvan, in combinatie met de lege wegen, door het gaspedaal extra diep in te duwen. Nu de maatregelen versoepelen, wordt er overal weer meer ingezet op snelheidscontroles, meldt de Belgische politie.