Volledig scherm
© Shutterstock

Aanpassen geluid richtingaanwijzers kan toch wel

Vraag & AntwoordIemand vroeg laatst in deze rubriek of het mogelijk is het geluid van de richtingaanwijzers aan te passen. Wist u dat dit bij de Opel Corsa al sinds 2008 kan? Het lijkt me sterk dat andere merken dit voorbeeld niet hebben gevolgd. Een kwestie van even goed het instructieboekje doornemen: er is vaak een trucje voor om in dat menu te komen. -J.M.A. Oudeman

Dank voor deze tip. Helaas zijn autofabrikanten over dit soort dingen lang niet altijd duidelijk in hun instructieboekjes. Of ze vermelden het simpelweg niet, en dan moet je er toch nog voor langs de garage.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.