Mercedes-Benz logo
Volledig scherm
Mercedes-Benz logo © Mercedes-Benz

Afpersers Mercedes-Benz dreigden met kwik in geparkeerde auto's

De Berlijnse politie heeft samen met collega’s in Stuttgart twee mannen gearresteerd die naar verluidt hebben geprobeerd Daimler AG voor miljoenen te chanteren met kwik-aanvallen.

De 30- en 59-jarige verdachten werden vrijdagochtend gearresteerd na uitgebreid onderzoek. De verdachten hadden gedreigd kwik te deponeren in geparkeerde Mercedes-voertuigen. Met als gevolg dat wanneer de motor liep, het van zichzelf al giftige kwik extra snel zou verdampen en de betreffende bestuurder vergiftigd zou worden.

Om de dreiging kracht bij te zetten zou de 30-jarige man in de nacht van 9 maart in Berlijn een Mercedes-Benz huurauto met zelfgemaakt vuurwerk hebben beschadigd. De eerste bedreigingen dateren naar verluidt al van december.  

De politie zei dat bij het doorzoeken van het huis van de 30-jarige hoofdverdachte uitgebreid bewijs was gevonden. Dit moet nu worden geëvalueerd. De 30-jarige moet komende zaterdag voor de rechter verschijnen. De 59-jarige verdachte werd vrijgelaten nadat het politieonderzoek was afgerond.

  1. ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Heeft mijn Porsche een computer­fout en moet ik dat accepteren?’

    ,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.