Automobilisten moeten betalen voor elke gereden kilometer, ook als het buiten Nederland is

Rekeningrijden in 2030Automobilisten moeten vanaf 2030 gaan betalen voor elke kilometer, waar of op welk tijdstip ze die ook rijden. Ook in het buitenland gereden kilometers tellen dan mee. Dat is het plan dat het kabinet voor ogen heeft met rekeningrijden.

33 reacties

 • Pierre Loogman

  2 maanden geleden
  Ik geloof dat die beunhazen in Den Haag geen rekening houden met het Europese hof, ik ben geen belasting deskundige maar volgens mij hoef je maar in 1 land belasting te betalen in de EU. Dus als ik in NL rij betaal ik hier belasting en en ik betaal het niet als ik in een ander EU land rij, dan zou bv Oostenrijk voor zijn burgers belasting kunnen heffen op de km die zij hier rijden, dit houd geen stand voor het Europees hof.
 • Sjaak de Bruin

  2 maanden geleden
  Weer zo'n ondoordacht plan van de regering. Met een beetje electronica zet je op je kilometerteller elke stand die je hebben wil.
 • Ron Kagenaar

  2 maanden geleden
  De enige en beste oplossing gewoon in de benzine of bij het opladen extra heffing te betalen dan betalen de buitenlandse toeristen ook betalen als ze over onze wegen rijden dat gebeurd hetzelfde in Duitsland en Belgie.
 • Dexter Morgan

  2 maanden geleden
  Nou ik ben niet bepaald van plan om extra belasting voor mijn km's in het buitenland te betalen: maar een kastje in de auto lijkt mij onvermijdelijk, anders gaat Jan en alleman straks de km-teller terugdraaien.... In het buitenland heb je ook al vignetten: doorkruis maar meerdere landen, bijvoorbeeld Tsjechië en Oostenrijk en je zit al aan € 22 voor tiendaagse vignetten.
 • Robert Fransooys

  2 maanden geleden
  Hoezo betalen voor het buitenland. Wordt al verrekend via tol in diverse landen. Gaan de buitenlanders dan hier nu ook betalen voor het rijden in Nederland.