Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Beginnend bestuurder rijdt 219 km per uur over A28

Drie automobilisten moesten dit weekend hun rijbewijs inleveren. Het trio reed veel te snel over de A28 bij Zwolle. De snelste reed 219 kilometer per uur, 119 kilometer te hard.

Op het traject is maximaal 100 kilometer per uur toegestaan, maar daar trokken drie snelheidsduivels zich niets van aan. De snelste bestuurder werd tijdens een lasercontrole gepakt met een snelheid van 219 kilometer per uur. De automobilist was een beginnend bestuurder en kan een hoge boete tegemoet zien. Hij zal zijn rijbewijs volgens de verkeerspolitie waarschijnlijk zo’n vier maanden kwijt zijn.

Recidive

Bij twee andere bestuurders liet de lasergun een snelheid zien van respectievelijk 198 en 171 kilometer per uur. Beide bestuurders konden eveneens het rijbewijs inleveren. Bij één van de automobilisten bleek het eveneens te gaan om een beginnend bestuurder. Hij had bij een eerder incident ook al eens zijn rijbewijs moeten inleveren.

  1. ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Heeft mijn Porsche een computer­fout en moet ik dat accepteren?’

    ,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.