De Vlaamse federale wegpolitie kon de auto met daarin de bewusteloze bestuurder uiteindelijk laten stoppen door voor het voertuig te gaan rijden. (Archiefbeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
De Vlaamse federale wegpolitie kon de auto met daarin de bewusteloze bestuurder uiteindelijk laten stoppen door voor het voertuig te gaan rijden. (Archiefbeeld) © Mine Dalemans

Belgische automobilist rijdt bewusteloos 25 kilometer door met cruisecontrol en rijstrookbewaking

Een Belgische automobilist heeft gisterochtend in zijn Renault Clio 25 kilometer op de snelweg afgelegd tussen Genk en Halen terwijl hij bewusteloos was. Door de cruisecontrol en ‘Lane Assist’, een techniek die de auto tussen de lijnen houdt, kon de auto zelfstandig op de weg blijven. Twee politieteams wisten de auto uiteindelijk te vertragen door voor de Clio te gaan rijden.

  1. Amersfoort gooit gigantisch drukke weg dicht voor feestje: ‘Auto is te dominant, straat is voor iedereen’
    PREMIUM

    Amersfoort gooit gigantisch drukke weg dicht voor feestje: ‘Auto is te dominant, straat is voor iedereen’

    Een cool feestje op één van de drukste wegen van Amersfoort? Dat klinkt in eerste instantie misschien als een bizar plan, maar dat is precies wat er dit weekend gaat gebeuren. Silent disco, rolschaatsen, en optredens: het kan straks allemaal op de Stadsring, waar op doordeweekse dagen 30.000 auto’s overheen razen. ,,We zijn ons te weinig bewust hoeveel ruimte de auto inneemt.”