Autofabrikant Geely levert auto's af met behulp van drones in verband met corona.
Volledig scherm
Autofabrikant Geely levert auto's af met behulp van drones in verband met corona. © Geely

Chinese fabrikant levert nieuwe auto’s af met behulp van drones

De Chinese autofabrikant Geely, het moederbedrijf van Volvo, levert de sleutels van nieuw afgeleverde auto’s per drone af bij klanten in het kader van de social distancing.

De Chinese autofabrikant gaat enorm ver waar het gaat om het beschermen van zijn klanten en personeel tijdens de coronapandemie. Een aantal stappen is logisch, zoals nieuwe auto’s desinfecteren, maar de inzet van drones is tot nu toe uniek. 

Geely, een van de grootste autofabrikanten van China, biedt zijn klanten de mogelijkheid om nieuwe auto’s bij het huis of de werkplek van een koper af te leveren. Vervolgens kunnen de sleutels van de auto met een drone naar iemands deur of balkon worden gevlogen. Daar kan de nieuwe eigenaar een zakje in ontvangst nemen met de autosleutel erin, zonder dat er sprake is van menselijk contact.

Volgens Geely heeft het in de maand februari 10.000 auto’s online verkocht, in plaats van via een dealer. Het bedrijf zet de online bestellingen door naar lokale dealers, die vervolgens de auto voorbereiden op bezorging aan huis, al dan niet met tussenkomst van een drone.

  1. ‘Waarom zit er geen instructieboekje bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Waarom zit er geen instructie­boek­je bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’

    ,,Bij aflevering van mijn nieuwe Ford Fiesta Titanium werden alle ‘toeters en bellen’ in de auto uitgelegd. Thuisgekomen was ik meer dan de helft vergeten en wilde via het instructieboekje alles nazien. Maar helaas: geen boekje. Dealer gebeld: dit wordt niet meer meegeleverd en alles is via internet te achterhalen. Er wordt blijkbaar niet meer aan de oudere automobilisten gedacht en een instructieboekje van €26,50 meeleveren is blijkbaar te duur”, aldus lezer Sonja Doorschodt.