Volledig scherm
© Lexus

De eerste boot van Lexus is geen hybride maar een diesel

Lexus kiest  in navolging van Mercedes, Lamborghini, Aston Martin en Porsche het ruime sop. Niet verrassend, behalve dan dat het merk dat op het land het evangelie predikt van hybrides nu kiest voor een vervuilende dieselmotor.

Details gaf het Japans merk bedrijf niet vrij, behalve dat het gaat om een net geen 20 meter lange en bijna zes meter brede motorcruiser van de Marquis-Larson Boat Group. Lexus leverde naar eigen zeggen vooral stijldetails als de lederen aankleding, het Lexus-logo in de vloerbedekking en een zekere expertise in het combineren van materialen en tinten.

Volledig scherm
© Lexus

Het jacht heeft drie kajuiten en drie badkamers, een hoofddek met houten vloeren en naast een brug binnen ook een zogeheten flybridge op het bovenste dek. Lexus geeft aan dat Volvo voor de aandrijving zorgt. Er zijn twee verschillende vermogensversies leverbaar. De brandstoftanks kunnen 4.000 liter diesel aan. Het verbruik is niet meegedeeld, maar de motoren zullen ongetwijfeld meer dorst hebben dan een hybride van het Japanse luxemerk.

Volledig scherm
© Lexus