De Porsche-fabriek in Stuttgart.
Volledig scherm
De Porsche-fabriek in Stuttgart. © Porsche AG

De weg is vrij: Duitsland heft blokkade tegen einde benzineauto op

Duitsland ligt niet langer dwars bij de uitfasering van personenauto’s op fossiele brandstoffen. Brussel en Berlijn zijn het eens geworden over het behouden van enige ruimte voor auto’s op synthetische brandstoffen.

10 reacties

 • RHJ de Man

  2 maanden geleden
  Teveel reacties die getuigen van onbekendheid met elektrisch rijden. A: als alle bestaande auto's op stroom gaan rijden, is er ongeveer 6 tot 8% meer stroom nodig. B: grondstoffen genoeg voor batterijen, die bovendien recyclebaar zijn. C: succes om over 30-40 jaar brandstof te vinden voor je 2 auto's in je schuur. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
 • Gert Stinissen

  2 maanden geleden
  Ik ben ook tegen een verbod maar zal verplicht moeten meedoen met deze gekte. Iedereen die aangeeft op fossiele brandstof te zullen blijven rijden moeten begrijpen dat dit onmogelijk zal zijn. Tankstations zullen massaal verdwijnen, brandstof zal ontzettend duur worden omdat raffinaderijen zullen stoppen met brandstof te maken. Ons leven wordt duur en onbetaalbaar door mensen die denken een missie te hebben, met dank aan enkele partijen die deze onzin steunen.
 • Michel Fijen

  2 maanden geleden
  Maakt allemaal niets uit. Lijken leuke berichten voor klimaat sekte maar gaat toch in de praktijk nooit werken of lukken. De gewone man blijft gewoon op fossiele brandstof rijden. Wordt net als Cuba daar rijden ook nog auto's van 60 tot 70 jaar geleden. Allemaal elektrisch is een utopie! Niet genoeg stroom, grondstoffen voor productie en kerkhoven vol met tienduizenden afgedankte accu's omdat recycling niet loont, goed bezig klimaat angsthazen.
 • D Dam

  2 maanden geleden
  Stel gekken! Belachelijk komen ze wel achter met al die branden en accu rommel. Wordt dus in 2034 3 auto’s afgeleverd zien te krijgen die nog op brandstof kunnen. 1 voor gebruik en 2 nieuw voor in de schuur voor de toekomst! Never een auto met accu never!!!!
 • M.J. Jansen

  2 maanden geleden
  Ga toch weg met je openbaar vervoer, conducteur en buschauffeur worden nu al dagelijks bedreigd daarnaast wie bestuurt al dat vervoer, hier komt al meer dan twintig jaar geen bus meer en treinen zitten in de morgen mud vol met gevolgen van dien, ga op de hei zitten Opdam.