Volledig scherm
De gepantserde Audi RS7. © Addarmor

Deze gepantserde auto is sneller dan een kogel

Gepantserde auto's moeten het natuurlijk hebben van hun goede afweer tegen kogels en granaten, maar deze bomvrije Audi RS 7 is zo snel dat hij al weg is voordat de aanslag goed en wel begint. 

Een auto beveiligen zodat ‘ie een kernoorlog kan overleven is mooi, maar de beste manier om een aanslag te overleven, is nog altijd door te vluchten. Vandaar dat deze Audi RS 7 maar liefst 760 pk sterk is en beschikt over een koppel (trekkracht) van 1.085 Nm. Daarmee sprint de Audi in 2,9 seconden van 0-100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 325 km/u.

Volledig scherm
James Bond-waardige trucs aan boord. © Addarmor

De auto wordt geleverd door het Amerikaanse bedrijf AddArmor, dat gebruikmaakt van polycarbonaat om de auto te beschermen. Dit is sterker en veel lichter dan staal. Hierdoor weegt deze gepantserde RS 7 amper 90 kilogram meer dan een reguliere RS 7. De auto krijgt het B4-predicaat en is dus bestand tegen kogels van pistolen en geweren. Dat lijkt vrij weinig, maar de kans is klein dat de auto überhaupt wordt geraakt.

Volledig scherm
© Addarmor

De RS 7 is namelijk voorzien van een arsenaal aan slimme trucs. Wat te denken van een rookgordijn, verblindende lichten, een geluidskanon en zelfs deurhendels die onder stroom kunnen worden gezet? Dankzij de verstevigde voorzijde kun je andere voertuigen rammen en aan boord zijn gasmaskers en wapens aanwezig. Ook is de auto voorzien van ‘run flat banden’, waarmee kan worden doorgereden als ze lek zijn. De aanpassingen kosten 81.000 euro, dat is dus exclusief de basis: de RS 7 die je voor grofweg 180.000 euro zelf moet aanschaffen.