Deze tien klassieke auto's worden getipt als beste beleggingsobjecten
Het Amerikaanse bedrijf Hagerty heeft tien auto's getipt die volgend jaar de grootste kans lopen om in waarde te stijgen. Daar zitten ook heel gewone auto's tussen, zoals een Land Rover en een Suzuki Samurai.
Hagerty staat wereldwijd bekend om zijn accurate analyses van de klassiekermarkt. Het bedrijf houdt statistieken bij van verkoopprijzen van honderden klassiekers. Daarop is het prijsverloop per model goed weergegeven. Een keer per jaar wagen ze zich ook aan een voorspelling van welke klassiekers de komende jaren de grootste kans hebben op een waardestijging.
Het minst verrassend op de lijst zijn de Ferrari 246 Dino uit de jaren 1969-1974 en de Pontiac GTO uit 1966 en 1967. Beide auto’s zijn nu al bijna niet meer te koop onder de 100.000 dollar wanneer ze in uitstekende staat verkeren. Een Dino kost zelfs al snel meer dan 300.000 dollar.
Maar er staan ook best betaalbare auto's op. De Suzuki Samurai uit 1985-1995 bijvoorbeeld, die in Nederland al te koop is vanaf een paar duizend euro. Het model steeg in 2021 al vijf procent in waarde, maar de verwachting is dat dit percentage de komende jaren nog verder stijgt. Ook de Land Rover Defender uit de jaren 1983-1997 staat op de lijst. Voor die modellen betaal je nu in veel gevallen nog minder dan 10.000 euro.
Hagerty’s 2022 Bull Market-lijst
Ferrari 246 Dino 1969-74
Pontiac GTO 1966-67
Porsche 968 1992-95
Land Rover Defender 1983-97
Mazda RX-7 1979-85
Mercedes-Benz 230SL 1963-67
Volvo 245 1975-93
Cadillac DeVille 1965-70
Suzuki Samurai 1985-95
Tesla Roadster Sport 2008-12
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van auto’s en mobiliteit:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zoveel materiaal van sloopauto kan niet worden hergebruikt
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
PREMIUMMIJN BLIK EN IK
Over de Ferrari van Bert gaat een wel heel bijzonder gerucht rond: ‘Weet niet of ik het geloof’
Echt verliefd zijn op je auto. Kan dat? De mensen in deze rubriek zullen volmondig ‘ja’ zeggen. Zij houden van hun auto. In deze aflevering: Bert Berkouwer (55) uit Noordeloos en zijn zeldzame Ferrari waar een wel heel bijzonder verhaal over rondgaat. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
3
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie.
-
PREMIUMautotest
Opel Astra Sports Tourer getest: ruim en handig, maar niet de beste
-
-
-
PREMIUMFIETSTEST 20238
Deze elektrische fietsen komen als beste uit de test
Welke elektrische fietsen komen als beste uit de test? Ook dit jaar liet Fietstest.nl in samenwerking met onze redactie de nieuwste modellen e-bikes testen door vrijwilligers uit het hele land. Van vouwfiets tot bakfiets en van stadsfiets tot toerfiets.Land van Cuijk, Arnhem, Tiel, Elst, Doetinchem, Rhenen, Nijmegen -
Autotest
Goedkoopste elektrische auto van Nederland krijgt ruim 40 procent meer vermogen
Dacia lanceert de Spring EV 65, een bijna 50 procent krachtigere versie van de goedkoopste elektrische stadsauto van Nederland. Helaas blijft het ‘springerige’ karakter van het onderstel ongewijzigd.