Volledig scherm
© Opel

Deze vrouw fietste 1.088 kilometer binnen een dag

Nicola Walde was de eerste vrouw ter wereld die bijna 1.100 kilometer op louter spierkracht aflegde - binnen een dag. In een ligfiets, maar toch.

Geen enkele andere vrouw heeft op pure spierkracht ooit een grotere afstand afgelegd dan de 44-jarige Duitse vrouw. Ze verbrak het vorige wereldrecord met maar liefst 76 kilometer. Haar ultieme doel, het verbreken van het wereldrecord van de heren, mislukte ondanks een gemiddelde snelheid van 56 km/u en 227 ronden op de Opel-testbaan in de Duitse plaats Dudenhofen.

Volledig scherm
© Opel

Het record van de heren ligt op dit moment op 1.219 kilometer in 24 uur. Dat record verbreken was alleen mogelijk geweest wanneer de omstandigheden ideaal waren geweest. Dat was echter niet het geval. Temperaturen van meer dan 30 graden Celsius en hevige stortbuien vertraagden het tempo van de slechts 14 kilo wegende ligfiets. 

Volledig scherm
© Opel

,,Jammer dat het regende - anders zou er meer in hebben gezeten", zei Nicola Walde bij de finish. Ze is desalniettemin tevreden, omdat het 24-uurs wereldrecord voor vrouwen haar doel was. Ze is nu wereldrecordhoudster op de afstand binnen twaalf en 24 uur.