De hardstwerkende flitspaal van Nederland staat in de Goudse Poort in Gouda. Te hard rijdende automobilisten kregen er het afgelopen jaar maar liefst 46.264 bekeuringen.
Volledig scherm
De hardstwerkende flitspaal van Nederland staat in de Goudse Poort in Gouda. Te hard rijdende automobilisten kregen er het afgelopen jaar maar liefst 46.264 bekeuringen. © ROBIN UTRECHT

Dit zijn de actiefste trajectcontroles en flitspalen van Nederland

Vorig jaar werden bijna 6,7 miljoen snelheidsboetes uitgeschreven in ons land, zo blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). De meest actieve trajectcontrole stond op de A2 en de meest lucratieve flitspaal in Gouda.

1 reactie

  • Elbert Jansen

    2 maanden geleden
    Dat het aantal verkeersboetes zo hoog is verbaast mij niet. Als buschauffeur zie ik het de hele dag door en wat me opvalt is het aantal voertuigen wat door rood rijdt als ik op een busbaan “wit licht” heb. Mensen zouden eens de tijd moeten nemen om op tijd van huis te vertrekken. Hoeven ze niet te haasten. Blijft hun auto langer mooi. Ze blijven zelf langer heel en leven langer. Spaart schades, brandstof en milieu. Het heeft louter voordelen op alle gebied. Haastige spoed is zelden goed.