Volledig scherm
© RV

Een emoji op je kentekenplaat: in Australië mag het

In Australië zijn vanaf 1 maart emoji's op kentekenplaten van auto's officieel toegestaan. In Queensland zijn de nieuwe nummerborden te bestellen, met keuze uit vijf verschillende smileys. Je kan kiezen tussen een emoji die een knipoog geeft, een zonnebril draagt, eentje die hartjes als ogen heeft, een die breeduit lacht of een die glimlacht. De gepersonaliseerde kentekenplaten kosten 500 Australische dollar, omgerekend ongeveer 315 euro.

,,Gepersonaliseerde nummerborden zijn een geweldige manier om je voertuig te laten opvallen”, vindt de regering in Queensland. In deze staat mocht je al een bedrijfslogo op je kentekenplaat laten afbeelden.

Volledig scherm
© RV

De emoji’s vervangen geen letter of cijfer op de plaat. Ze worden aan de rechterzijde daarvan toegevoegd als decoratie. Ze worden niet gelezen door camera’s met kentekenherkenning en bij de registratie van een ongeval hoeven de gegevens van de emoji niet genoteerd te worden.

Met de opbrengt van de verkoop wil de regering van Queensland onder meer investeren in initiatieven die de verkeersveiligheid bevorderen.

Dit zijn de ontwerpen waaruit automobilisten kunnen kiezen:

Volledig scherm
© RV
Volledig scherm
© RV
Volledig scherm
© RV
Volledig scherm
© RV
Volledig scherm
© RV