MG ZS EV.
Volledig scherm
MG ZS EV. © MG

Elektrische SUV van MG nog dit jaar te koop voor minder dan 40.000 euro

Dat het van oorsprong Britse merk MG terugkeert naar Europa met een elektrische SUV, werd vorig jaar al aangekondigd. Nu is bekendgemaakt dat er twee SUV-varianten komen, die allebei minder dan 40.000 euro gaan kosten.

De auto, met de naam MG ZS EV, is alleen online te bestellen. MG gaat geen gebruik maken van een traditioneel dealernetwerk. Wel worden lokale distributeurs aangesteld en komen er plekken waar proefritten gemaakt kunnen worden. Eind september moeten deze punten al operationeel zijn. 

MG ZS EV.
Volledig scherm
MG ZS EV. © MG

Er komen bij de lancering twee varianten, die beide onder de 40.000 euro gaan kosten. De ene variant heeft lederen bekleding en een panoramisch dak, de andere variant heeft dat niet, maar is volgens MG toch compleet uitgerust. Deze heeft onder andere adaptive cruisecontrol, een 8 inch touchscreen, Apple CarPlay en navigatie. 

MG ZS EV.
Volledig scherm
MG ZS EV. © MG

Het was lange tijd stil rond MG en eigenlijk had bijna niemand nog vertrouwen in een terugkeer van het roemruchte Britse merk dat ooit als ‘Morris Garages’ miljoenen auto’s met een sportieve inborst verkocht. In 2005 ging MG failliet, alleen de merknaam werd overgenomen door het Chinese SAIC. 
De nieuwe elektrische MG wordt in Shanghai geproduceerd. Dat de EV’s dit jaar nog leverbaar zijn, is gunstig voor Nederlandse leaserijders, omdat de auto dan nog onder de 4 procent-bijtellingsregels valt.

Bekijk hieronder een video over de geplande herintroductie van MG: