Een van de vele verzamelplekken van elektrische auto's op het Koreaanse Jeju, waar de BMW's zijn achtergelaten.
Volledig scherm
Een van de vele verzamelplekken van elektrische auto's op het Koreaanse Jeju, waar de BMW's zijn achtergelaten. © Youtube still

Er staan bijna 200 elektrische auto's weg te roesten op dit subtropische eiland

Nadat in 2020 een verhuurbedrijf failliet ging, werden 200 BMW i3's achtergelaten op verschillende plekken op het Koreaanse eiland Jeju. Twee jaar later staan ze er nog en de conditie van de elektrische auto’s holt achteruit, zo blijkt uit een video.

4 reacties

 • Jessica Berends

  2 maanden geleden
  J le Blanc: Ik hoop dat Kouwenhoven de uitdrukking gebruikt om 'vergaan', 'aftakelen' etc te duiden. Dat ze letterlijk verroesten zou inderdaad een wondertje zijn! Wel weer een schitterend voorbeeld van hoe bureaucratie en incompetentie onnodig tot stevige kapitaalvernietiging leiden. En uiteraard niemand die verantwoordelijk is of praktisch wil handelen om dit op te lossen. Het bestaat dus ook buiten Nederland!
 • jan frank

  2 maanden geleden
  Dit: "zei dat het zeer duur kan zijn om elektrische huurauto’s te beheren in vergelijking met auto’s met een verbrandingsmotor" Is niet alleen omdat het elektrische auto's betreft, maar ook is daar je gerantie wegen's voorbij aantal km's enz kan het zijn dat auto naar de sloop brengen, voordeliger is waarbij opgemerkt die accus goed verwijderen volgens procedures en wetgeving veilig kan ook e.a. kosten. Kijk maar bij ongeluk , Accu die in brand is geraakt, en daarna zoals in Oostenrijk gevaar.
 • J le Blanc

  2 maanden geleden
  Wegroesten? Ik denk dat we dan heeeeel lang moeten wachten. Deze - bijna 10 jaar na zijn introductie nog steeds iconische - BMW i3 is namelijk grotendeels gemaakt van zogenaamd CFRP; carbon-fiber reinforced polymer. Oftewel kunststof versterkt met carbonfiber. Zeer licht, supersterk en... het kan niet roesten, Erik Kouwenhoven!
 • L.A.ten Bhomer

  2 maanden geleden
  Het is te ver weg,anders had ik er een opgehaald.