Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Flitscontroles zinloos door verklik-app

De politie verliest het kat-en-muisspel met de hardrijdende automobilist op de snelwegen. Controleren met mobiele flitsers is nauwelijks nog effectief, binnen een minuut wordt de locatie gedeeld via de verklik-app Flitsmeister. Vorig jaar werd er vaker gecontroleerd, maar 10 procent minder geflitst.

Dat blijkt uit de analyse van data van Flitsmeister, een app waarmee automobilisten elkaar waarschuwen voor onder meer snelheidscontroles, door deze krant. Het magere resultaat geeft het Openbaar Ministerie en de politie de nodige kopzorgen. Want half maart gaat overdag in heel Nederland de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur − een noodmaatregel om de uitstoot van stikstof te beteugelen.

  1. ‘Na zes jaar kunnen autobanden toch nog steeds goed zijn?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Na zes jaar kunnen autobanden toch nog steeds goed zijn?’

    ,,Mijn verzekeringsmaatschappij vergoedt de kosten van een klapband slechts ten dele als die band ouder is dan zes jaar. Hierbij wordt de productiedatum gehanteerd. Dit is toch onredelijk, milieuonvriendelijk en slecht voor mijn portemonnee? Als meer dan zes jaar oude banden wel door de apk komen, mag ik aannemen dat daarbij gekeken is naar haarscheurtjes en de algehele conditie‘’, vraagt lezerJos de Graaf zich af.