Frankrijk is alweer klaar met trajectcontroles
In België neemt het aantal trajectcontroles sterk toe, maar in Frankrijk zijn ze er alweer klaar mee. De officiële reden is dat ze te duur zijn in onderhoud, maar dat is volgens een Franse belangenclub van automobilisten niet de werkelijke reden.
Frankrijk gaat zijn trajectcontroles geleidelijk ontmantelen, zo melden Franse media. De eerste exemplaren verschenen in 2012 langs Franse snelwegen, maar de apparaten, die de gemiddelde snelheid van een voertuig tussen twee punten berekenen, zouden volgens de Franse verkeersveiligheidsorganisatie Sécurité Routière te duur zijn in onderhoud.
‘Slechts’ 5000 bekeuringen per jaar
De geringe winstgevendheid van deze in totaal honderd trajectcontroles zou hier niets mee te maken hebben, aldus Sécurité Routière. Wel is zeker dat de trajectcontroles een stuk minder bekeuringen genereren. Namelijk ‘slechts’ 5000 per jaar per trajectcontrole, tegenover 14.000 per jaar voor klassieke radarsystemen.
Automobilistenorganisatie
Dat lijkt te pleiten voor meer trajectcontroles. Immers: ze doen hun werk goed, want er rijden op die plekken veel minder mensen te snel. Keerzijde is echter dat ze hierdoor de schatkist van de overheid minder vullen. En precies dat laatste schiet de Franse automobilistenorganisatie 40 millions d’automobilistes in het verkeerde keelgat. Ze genereren gewoon niet genoeg geld met verkeersboetes”, zegt Philippe Nozière, voorzitter van de vereniging.
Nieuwe generatie radars
In een persbericht beschuldigt de organisatie de Franse overheid ervan dat de doelstelling van nul ongevallen voor de overheid minder belangrijk is dan het genereren van inkomsten. De Franse autoriteiten gaan de trajectcontroles vervangen door vaste radars van een nieuwe generatie, die meerdere overtredingen tegelijk kunnen registreren en beboeten, en die ook al in België staan.
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van auto’s en mobiliteit:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Flits-apps in Duitsland nu ook verboden voor passagiers en dit is de boete
-
met video
Belgische politicus rijdt rond met James Bond kentekenplaat
Het Belgische Kamerlid Michael Freilich heeft zijn auto voorzien van een draaiende kentekenplaat. Op die manier kan hij zelf kiezen wanneer hij rondrijdt met zijn zogenaamde ‘P-plaat’ voor parlementsleden, of met een gewone nummerplaat. Opvallend genoeg is de installatie waarschijnlijk legaal. -
Vogelpoep en insectenresten zijn hardnekkig, maar met dit trucje is je auto zo weer schoon
Vogelpoep is zeer schadelijk voor de lak van auto’s. Weghalen heeft dus prioriteit, maar hoe verwijder je de harde uitwerpselen zonder krassen? -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
Fietstest 2023
Dit zijn de beste toerfietsen
Een test van gebruiksvoorwerpen heeft een goede verantwoording nodig. Hieronder alles wat je moet weten. Daarna beginnen we met de resultaten van de spectaculaire categorie van de Elektrische toerfiets. De ideale metgezel tijdens recreatieve toertochten: hoge actieradius, veel versnellingen, slimme innovaties. Het zijn kilometervreters voor dagelijks gebruik en vakanties. Testpanellid Ineke van de Kasteele probeerde er een paar.
-
Fietstest 2023
Dit zijn de beste elektrische stadsfietsen tussen de 2500 en 3000 euro
-
-
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.