Inval bij Blink auto's in Soest.
Volledig scherm
Inval bij Blink auto's in Soest. © Caspar Huurdeman

Geen celstraf voor inbouwen 'verborgen ruimtes' in auto's door garagehouder

Een garagehouder in Soest is woensdag door de Utrechtse rechtbank vrijgesproken van het inbouwen van verborgen ruimtes in voertuigen voor de smokkel van drugs. Wel krijgt hij een taakstraf omdat in zijn zaak drugs in een plafond werden gevonden.

 1. Officieel RDW-rapport gaat autokopers beter beschermen: ‘Kan een kat in de zak voorkomen’

  Officieel RDW-rap­port gaat autokopers beter beschermen: ‘Kan een kat in de zak voorkomen’

  De RDW (voorheen Rijksdienst voor het Wegverkeer) gaat voertuigrapporten verstrekken om te voorkomen dat consumenten een ‘kat in de zak’ kopen. Autoverkoopwebsite AutoTrack.nl heeft vanaf 1 augustus de primeur en toont de officiële voertuigrapporten bij de advertenties. Hierin zien autokopers belangrijke informatie over een tweedehandsmodel, zoals de geregistreerde tellerstanden en het aantal vorige eigenaren. ,,Dit kan voorkomen dat je een kat in de zak koopt.”
 2. ‘Is drie zitplaatsen op de achterbank uit de tijd?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Is drie zitplaat­sen op de achterbank uit de tijd?’

  ‘Wij hebben drie kinderen en het is mij opgevallen dat de laatste jaren de achterbanken van auto’s nogal veranderd zijn’, aldus lezer Arjan van Erven in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Was het eerst echt een bank, nu zijn het vaak twee stoelen met een hobbel in het midden. Hoe passen er nog drie kinderen (met en zonder stoeltjes) of drie volwassenen op zo’n achterbank? Voor korte reizen is het vaak prima te doen, maar langer dan een half uur zitten op de middelste plek is bij veel auto’s een uitdaging.’