Volledig scherm
© InsideEVs.com

Gelekt: Ford’s elektrische Mustang SUV. Dit is de Mach-E

Hij moest en zou dé grote verrassing van de Los Angeles Auto Show worden, de op de Ford Mustang geïnspireerde elektro-SUV. Maar misschien had Ford er toch verstandiger aan gedaan om de online configurator (waarmee kopers hun auto kunnen samenstellen) nog even offline te houden.

De Amerikaanse website Inside-EV’s wist dankzij die per ongeluk te vroeg opengestelde configurator de hand te leggen op de eerste officiële foto's van de Mustang Mach-E, de elektrische SUV die aanstaande zondag wordt onthuld. Dankzij de van de Amerikaanse Ford-website afkomstige informatie kunnen we ons al een duidelijk beeld vormen van de toekomstige Tesla Model Y-concurrent, die in de loop van volgend jaar op de markt komt.

Zo leren we dat de Mustang Mach-E in vijf verschillende versies zal worden aangeboden, met een actieradius die varieert van 370 tot bijna 500 kilometer en  keus uit achter- of vierwielaandrijving. De snelste GT-versie belooft bovendien een sprint van 0 tot 100 km/u in zo’n 3,5 seconden, cijfers waarmee de elektro-SUV zijn ‘inspiratiebron’, de gewone Mustang, moeiteloos het nakijken geeft.

Volledig scherm
© InsideEVs.com

In de VS zullen de prijzen beginnen bij zo’n 44.000 dollar, waarmee de Mustang Mach-E merkelijk goedkoper is dan pakweg een Jaguar I-Pace. Met het grote, verticale infotainment-scherm lijkt Ford de fans van Tesla te willen verleiden.

Volg elke dag het laatste nieuws van onze autoredactie via Facebook en Twitter. Of schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief Auto

Volledig scherm
© InsideEVs.com
  1. Batterijen voor elektrische auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektri­sche auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektrische auto's zijn in een jaar tijd 13 procent goedkoper geworden. Dat blijkt uit de Battery Price Survey 2019 van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). De gemiddelde prijzen van accupakketten zijn gedaald tot 156 dollar per kWh. Dat is ruim 13 procent lager in vergelijking met 2018. BNEF verwacht dat de prijsdaling aan zal houden en dat tegen 2023 mogelijk een prijs van 100 dollar per kWh zal worden bereikt.
  2. Automobilist vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Automobi­list vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Wie het laatst lacht lacht het best, zullen agenten van Franse politie hebben gedacht toen zij de bestuurder van een bliksemsnelle Mercedes AMG staande willen houden. De bestuurder ging er vandoor met een snelheid van 240 km/u, en voor even hadden de agenten het nakijken. Totdat de snelheidsduivel even verderop zonder benzine kwam te staan. Zijn auto werd onmiddellijk in beslag genomen.