Grote kaalslag dreigt in openbaar vervoer, onderwijs slaat alarm

met videoIn het openbaar vervoer dreigt een grote kaalslag nu het kabinet de coronasteun eind dit jaar stopzet. Vervoerders zeggen hun dienstregeling noodgedwongen met 20 tot wel 30 procent te moeten uitkleden. Na provincies en gemeenten slaan nu universiteiten, studenten en mbo’s alarm. 

5 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  1 maand geleden
  Gaan de directeuren en managers dan ook salaris inleveren, minder vervoer betekend minder vergaderen en overleggen of wordt het weer op de chauffeurs afgewenteld. Oh nee, dat kan niet want daar is al een tekort.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ J.Bartelink, gratis is een links waanidee.Het betekent dat de maatschappij betaalt. Ook niet gebruikers moeten betalen. De vervuiler laten betalen. Dus ook de OV gebruiker.
 • Hans van Hal

  1 maand geleden
  We willen juist meer auto laten staan, hoe is dit met elkaar te rijmen. Ze willen ook dat ouderen zelfstandig blijven wonen, daar hoort toch ook goed openbaar vervoer kunnen pakken bij en nu zijn er heel veel lijnen opgeheven.
 • Ed De Lange

  1 maand geleden
  @j.bartelink: en dan de middenstand failliet?
 • J. Bartelink

  1 maand geleden
  Was onlangs in Luxemburg: daar is het OV goed en gratis. Parkeren in de stad erg duur, aan de randen erg goedkoop of gratis met goed OV. Gevolg: rustig stadsbeeld. Wellicht ook een idee om dat in Nederland in te voeren?