Flitspalen in Duitsland
Volledig scherm
Flitspalen in Duitsland © DPA

Hardrijder mogelijk vrijuit doordat flitspaal niet werkt boven 250 km/u

Een man uit Tsjechië gaat mogelijk vrijuit nadat hij met een snelheid van meer dan 250 kilometer per uur werd geflitst in Duitsland. De maximumsnelheid ter plaatse was 100 km/u, maar de flitspaal registreert boven de 250 km/u geen snelheid.

Het voorval vond plaats in het Beierse district Straubing-Bogen, zo meldt de politie van Deggendorf in een persbericht. Het incident vond plaats om 23.15 uur bij de Duitse plaats Ascha. Volgens de politie is het geflitste voertuig een supersnelle VW Golf met Tsjechisch kenteken. Ondanks de hoge snelheid van de bestuurder was de bestuurder op de foto goed te herkennen. 

Getuigenoproep

Het probleem is dat er geen snelheid geregistreerd staat bij de overtreding. Daardoor is het wellicht lastig om hem te vervolgen. Volgens de politie hangt de man een boete van 1200 euro boven het hoofd, maar de agenten zijn voor verdere vervolging afhankelijk van getuigen en roept omstanders dan ook op om zich te melden. Dit ondanks de foto waar de man goed herkenbaar op staat.

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”