Tanken bij een onbemand station is in de regel voordeliger dan bij een groot merk.
Volledig scherm
Tanken bij een onbemand station is in de regel voordeliger dan bij een groot merk. © ANP

Is goedkope benzine echt slechter voor mijn auto?

VRAAG & ANTWOORD‘Ik hoor weleens dat de goedkope benzine bij onbemande tankstations zoals Tango en Tinq erg slecht is voor de motor’, aldus lezer J.W. van den Beld in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Deze brandstoffen zouden verdund zijn. Wat is hiervan waar? Is die benzine inderdaad slecht en is het daarom beter om bij de grote merken te tanken?’

3 reacties

 • MJ Timmer

  3 maanden geleden
  Dus het is slecht voor je auto, wat we dus als wisten.
 • wim bos

  3 maanden geleden
  Als je een scooter kapot draai op die e10 troep kun je mij niet wijsmaken dat het goed is voor je auto
 • robert jan de bruin

  3 maanden geleden
  Er zou geen verschil in mogen zitten. Mijn auto moet normale benzine hebben. Maar als ik normaal tank bij een lokale witte pomp dan heb ik in n time een melding van een motorstoring. laat ik he dan uitlezen heb ik een storing bij beide lambazonde's. Tank ik super bij deze pomp weer niet. Tank ik normaal bij een gerenommeerd merk, heb ik geen probleem. rara pindakaas?
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  1

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.