Kabinetsadviseur: Verplicht fietshelm voor 60-plussers

met video'sDe invoering van een helmplicht voor de fiets is de snelste en verreweg goedkoopste manier om het aantal verkeersdoden eindelijk fors te verlagen. Dat stelt de belangrijkste verkeersveiligheid-adviseur van het kabinet in reactie op de bekendmaking van het aantal verkeersdoden over 2021.

102 reacties

 • Gerben Maassen

  1 maand geleden
  Deze discussie komt steeds terug. Een helm op is te simpel. Als dat het effect heeft dat mensen minder gaan fietsen, dan komen er minder fietsers op de weg, en raken automobilisten gewend aan minder fietsers. Dát is de reden waarom in het buitenland fietsers een helm dragen: Omdat ze alleen zijn tussen honderden auto's. Ze zijn daar niet verstandiger: De fietsers zijn met minder en het is gevaarlijker voor ze.
 • Wilma Groenewald

  3 maanden geleden
  Begin eerst eens met alle fietsen te voorzien van spiegels. Zodat er beter zicht is op wat er achter je gebeurd. Het komt nogal eens voor dat fietsers zonder om te kijken rechts afslaan.
 • Anita visser

  3 maanden geleden
  Let eerst op fietsers die appen, telefoneren , op rotonde tegen het verkeer in fietsen, etc etc dat scheelt al veel. Laat begrenzer aanbrengen bij fietsen die te hard gaan. Maar vele mensen zullen niet meer gaan fietsen, dus die bewegen niet meer, worden stijf, moeten hulp hebben en naar de fysio wie gaat dat betalen ? Optie is om bij bepaalde leeftijd de snelheid te laten begrenzen bijv v 25 naar 20 km, ook hard genoeg. Een helm dat kost de fietsenwinkels de kop
 • J.J.M. Brugman

  3 maanden geleden
  Mijn stem heb je. Een helm voor iedereen. Zie Duitsland, daar is het gewoon als iemand een fietshelm draagt. Bescherm jezelf en bezorg de ander geen trauma. Ik ben 82 jaar en draag ook een helm. Wie volgt. Jos Brugman Vormerijstraat 48 7011 VE Gaanderen
 • J Van Gend

  3 maanden geleden
  @Marleen er zijn nog steeds mensen zonder ondergoed is goed voor een vluggertje niks mis mee.