Snorfietsers moeten vanaf 1 januari met helm de weg op.
Volledig scherm
PREMIUM
Snorfietsers moeten vanaf 1 januari met helm de weg op. © ANP

Met de helmplicht op komst laten Nederlanders massaal de snorfiets vallen

Met een helmplicht op komst laten Nederlanders de snorfiets massaal links liggen, met verkoopcijfers die inmiddels zijn gehalveerd. Daartegenover staat de opmars van de bromfiets, waar bestuurders veel harder op mogen rijden.

3 reacties

 • Harry Nak

  2 maanden geleden
  In Nederland steeds meer regels en steeds minder handhaving. Zo'n beetje iedereen fietst, bromt, wandelt en rijdt auto met smartphone in de hand. Ten gevolge hiervan veel doden, eenzijdige ongelukken en overlopende spoedeisende eerste hulp.
 • Loek van Bokhoven

  2 maanden geleden
  Veiligheid voor alles ! Gewoon voor alle weggebruikers op 2 wielen, dus ook voor fietsers zoals o.m. in Australië het geval is, een helmplicht invoeren. Dat gaat jaarlijks veel mensen het leven redden! Ik heb zelf een elektrische snorscooter maar vind het geen enkel probleem een helm te moeten dragen.
 • Nico van Dam

  2 maanden geleden
  En ondertussen ben je op je gewone fiets met spierkrachtaandrijving doorlopend de sjaak. Verband nu dan ook alle met hulpmotoren aangedreven voertuigen van het fietspad. Als je hard wilt gaan, je leven wilt riskeren vanwege de adrenaline kick, doe dat maar tussen de motorvoertuigen van minimaal 800 kg.