Mille Miglia 2019: voor een miljard euro aan klassieke auto’s

VideoIn een prachtige, houten hal in de Italiaanse stad Brescia staat voor ongeveer een miljard euro aan oldtimers om gekeurd te worden voor de beroemde Klassieker Rit die deze week van start gaat: de Mille Miglia. 

Sinds 1927 een feest voor autoliefhebbers én de rijken der aarde. Werner Budding van onze autoredactie rijdt deze keer mee met startnummer 335 in een AC Ace uit de jaren 50. Bekijk hierboven zijn eerste videoverslag. De komende dagen volgen meer reportages over de rit die vanuit Brescia gaat naar Sirmione, aan het Gardameer, en vervolgens naar Milano Marittima, Rome, dwars door Toscane en via Bologna terug naar de finish in Brescia.

Volledig scherm
Mille Miglia 2019: een houten keuringshal vol kostbare klassiekers. © Autoredactie
  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.