Volledig scherm
Mobiele snelheidscontrole © ANP

Op deze plekken wordt het vaakst geflitst

Flitsmeister heeft een top 10 gepubliceerd met daarin de wegen en plekken waar in 2019 het vaakst mobiele flitsers voor snelheidscontroles stonden. De regio Rotterdam en de Flevopolder blijken ware hotspots.

Flitsmeister is een applicatie voor smartphones die de gebruikers waarschuwt wanneer zij een mobiele flitser of flitspaal naderen. Dat doet de app onder meer op basis van informatie die de gebruikers zelf aanleveren. Verder geeft Flitsmeister ook files, incidenten en stilstaande voertuigen door en kan er met de app genavigeerd worden.

Het bedrijf heeft een lijst gemaakt van tien plekken in Nederland waarover het afgelopen jaar het vaakst meldingen van mobiele snelheidscontroles binnen kwamen. Volgens Flitsmeister betekent het feit dat er slechts vier snelwegen in de top 10 staan dat er ook wel echt naar veiligheid wordt gekeken en dat er niet alleen geflitst wordt ‘om de staatskas te spekken’.

Op deze tien plekken wordt het vaakst geflitst

1. A13 Rotterdam – hectometerpaal 15,1

2. Maasboulevard Rotterdam –

3. A1 Muiden – hectometerpaal 11

4. N209 Rotterdam – hectometerpaal 4,9

5. A28 Zwolle – hectometerpaal 91,2

6. A4 Schipluiden – hectometerpaal 57,8

7. A2 Abcoude – hectometerpaal 37,8

8. N705 Zeewolde – hectometerpaal 1,4

9. Houtribdreef Lelystad

10. Weg Der Verenigde Naties Utrecht

Volg elke dag het laatste nieuws van onze autoredactie via Facebook en Twitter. Of schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief Auto