Fred de Bruin poetst zijn rijvaardigheid op met een speciale opfriscursus bij autorijschool Rijnland. Rijinstructrice Tessa van Dam stapt in om samen een stuk te gaan rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Fred de Bruin poetst zijn rijvaardigheid op met een speciale opfriscursus bij autorijschool Rijnland. Rijinstructrice Tessa van Dam stapt in om samen een stuk te gaan rijden. © Merel Klijzing

Opfriscursus autorijden bevalt senioren goed: ‘Vrienden hadden schik dat ik mijn rijbewijs kwijt zou raken, mooi niet!’

Eén handje aan het stuur, radiootje aan en gaan met die banaan. Toch? In Alphen vonden de afgelopen dagen rijvaardigheidsritten voor ouderen plaats. Nadat ze jaren geleden hun rijbewijs haalden, wordt het wel tijd voor een opfriscursus. ,,Een 89-jarige vrouw riep alleen maar: gas erop, gas erop!”

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”