Amish koets
Volledig scherm
Amish koets © Shutterstock

Politie houdt Amish-koets aan met bierkrat en ingebouwde gettoblaster

De politie van het Amerikaanse Trumbull County heeft een koets aangehouden waarvan de inzittenden kort daarvoor waren gevlucht. Ze lieten bierkratten achter en in de achterwand was een gigantisch geluidssysteem ingebouwd.

De Amish is een vredig en gelovig volk dat niet drinkt en geen elektriciteit gebruikt. Joe Dragovich, de plaatsvervangend sheriff van Trumbull County in North Bloomfield was dan ook verbaasd toen hij op straat een verdwaalde Amish-koets vond. Op de bank stond een aangebroken krat bier. Nog merkwaardiger was dat de wagen was voorzien van een enorm, zelfgemaakt geluidssysteem in de achterwand. Dat meldt de zender Fox8.

Toen de politie naderde, sprongen de mannen van de kar en verstopten zich in de struiken, waarschijnlijk omdat ze dronken waren. Om een ​​ongeval te voorkomen, moest de politie eerst voor het paard uitspannen en de kar afslepen. ,,Ik heb nog nooit eerder een Amish-koets aangehouden", vertelt de adjunct-sherriff. ,,Maar er is mij verteld dat het paard zijn weg naar huis zelf vindt en dus lieten we 'm naar huis lopen. Helaas stopte het dier bij een oude mijn. De daders zijn nog altijd spoorloos.

De koets met stereo-installatie
Volledig scherm
De koets met stereo-installatie © Trumbull County sheriff's Office
  1. Consumentenbond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemelsoftware-schandaal

    Consumen­ten­bond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemel­soft­wa­re-schan­daal

    In samenwerking met de Consumentenbond brengt de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (VGDES) volgende maand de eerste dagvaarding uit in een aantal individuele proefprocedures tegen Volkswagen vanwege de sjoemeldiesel-affaire. De organisaties zien zich daarbij gesteund door de recente uitspraak van de hoogste Duitse rechter, die oordeelde dat kopers van sjoemeldiesels recht hebben op teruggave van een deel van het aankoopbedrag.