Komt er een betaalbare Porsche? Als het aan ontwerpchef Michael Mauer ligt wel.
Volledig scherm
Komt er een betaalbare Porsche? Als het aan ontwerpchef Michael Mauer ligt wel. © Porsche

Porsche wil betaalbaar instapmodel uitbrengen

Porsche wil de tijden van de betaalbare Volks-Porsche doen herleven. Een betaalbaar instapmodel in navolging van modellen als de 914 en 924 moet het worden, aldus Michael Mauer, chef design bij Porsche.

Autokopers die nu watertandend kijken naar een Audi TT RS of een Volkswagen Golf R32 zijn mogelijk ook geïnteresseerd in een ‘instap-Porsche’, zegt Mauer in Newsroom, het online platform van de autofabrikant. Volgens de hoofdontwerper moet het ‘een zo puur mogelijke auto’ worden ‘met geen lijntje te veel op de carrosserie’. 

Grote commerciële successen waren bovengenoemde instapmodellen 914 en 924 in het verleden overigens niet. Het merk ontwikkelde tweemaal geen opvolger voor deze Porsches. Ditmaal spelen echter niet alleen winst en aantallen een rol, maar vooral de uitstoot.

Elektrisch?

Hoewel Mauer het nergens heeft over de aandrijflijn, wordt op diverse plekken al gespeculeerd dat dit nieuwe instapmodel over elektrische aandrijving zal beschikken. Anderzijds spreekt Mauer zelf over een mechanische auto nagenoeg zonder elektronica, wat weer haaks staat op die veronderstelling. Hoe dan ook, veel liefhebbers kunnen even dromen over een Porsche die wellicht in hun budget past.

 1. ‘De politie mag soms nog wel harder rijden’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘De politie mag soms nog wel harder rijden’

  ,,Een lezer vroeg laatst of de politie de maximumsnelheid met meer dan 40 km/u mag overschrijden. Ja, dat mag als het nodig is voor ons werk en als het ook veilig kan. In onze brancherichtlijn staat dat je mag afwijken, mits het nodig en verantwoord is. Bovendien moeten wij dit melden. Vrijgesteld van deze meldplicht zijn eenheden belast met verkeershandhaving, persoonsbeveiliging, arrestatieteams et cetera. Als bestuurder blijf je altijd verantwoordelijk voor je gedrag en als je brokken maakt door onverantwoord rijden, word je op het matje geroepen”, meldt lezer Richard Valenteijn, o.a. motorrijder politie Noord-Holland.
 2. Voortaan 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
  gratis nieuwsbrief auto

  Voortaan 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

  De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week, behalve op zaterdag nu ook op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden.
 3. ‘Waarom worden elektrische auto’s niet getest bij vorst?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom worden elektri­sche auto’s niet getest bij vorst?’

  ,,De elektrische auto wordt beschreven als een wonder voor de toekomst. Maar waarom worden elektrische auto’s niet getest bij vorst, zoals autojournalist Fred van der Vlugt dat vroeger deed? Zet ze twee dagen in een koelcel en ga dan testen met de verwarming en verlichting aan. Hoe ver kom je dan? Ik heb elektronica gestudeerd en kwam er al vroeg achter dat bij lage temperaturen de accu altijd het zwakke punt is”, meldt lezer Eddy Cretier.