Volledig scherm
© Ferrari

Rechtszaak moet uitwijzen wie eigenaar was van de duurste auto ter wereld

Een rechtbank in Frankrijk moet bepalen wie de rechtmatige eigenaar was van een Ferrari 250 GTO, die in 2014 werd verkocht voor 34 miljoen euro.

Van de auto werden slechts 36 exemplaren gebouwd en er zijn er maar drie van bouwjaar 1964. Het is een van de duurste auto’s ter wereld én een van de mooiste, volgens kenners. Het gaat om een auto uit de verzameling van Pierre Bardinon, een Franse industrieel en autoliefhebber, die ook het circuit van Mas-du-Clos liet aanleggen.

De auto werd volgens Auto55.be in 2014 verkocht door Patrick, de zoon van Pierre Badinon. Hij deed dat twee jaar na de dood van zijn vader en streek een recordbedrag op. Een rijke Taiwanees die in New York woont betaalde 34 miljoen euro voor de Ferrari tijdens een veiling en daarmee is het de duurste auto die ooit officieel werd geveild. Patrick is van mening dat de auto van hem was. Hij zegt dat de auto hem bij leven door z’n vader cadeau is gedaan. Het inschrijvingsbewijs staat bovendien op zijn naam. 

Patrick's broer Jean-Francois en zijn zus Anne zijn het daar echter niet mee eens. Zij claimen dat hun vader de inschrijvingsbewijzen zomaar op naam van de verschillende kinderen zette, en dat de auto deel uitmaakt van de gemeenschappelijke erfenis. Ze eisen dan ook hun deel, rente inbegrepen. Het is aan de Franse rechtbank om te beslissen wie nu écht de rechtmatige eigenaar van de auto was. Alle partijen roepen een lange lijst met getuigen op.