Richard Pusey.
Volledig scherm
Richard Pusey. © AP

Roekeloze wegpiraat die vier stervende agenten lachend filmde nu al vrij, nabestaanden boos om straf

10 maanden celEen 42-jarige hypotheekadviseur die door de rechter ‘de meest gehate man van Australië’ is genoemd, moet tien maanden de gevangenis in voor het filmen en vernederen van politieagenten die na een aanrijding om het leven kwamen. De in opspraak geraakte Richard Pusey komt mogelijk binnenkort al op vrije voeten, omdat hij al ruim driehonderd dagen in voorarrest heeft gezeten. Nabestaanden en politieagenten reageren teleurgesteld op het vonnis.

 1. Zwaar vrachtverkeer en snelheidsduivels verontrusten dijkbewoner Hans: ‘Het is echt niet te geloven’
  PREMIUM

  Zwaar vrachtver­keer en snelheids­dui­vels verontrus­ten dijkbewo­ner Hans: ‘Het is echt niet te geloven’

  Als mondige Rotterdammer - recht voor zijn raap en type niet lullen maar poetsen - verbaast Hans den Aantrekker zich als ‘buitenstaander’ regelmatig in de Hoeksche Waard. Sinds zijn verhuizing naar Zuid-Beijerland bijvoorbeeld ervaart hij het verkeersprobleem (‘te zwaar, te breed, te hard’) op smalle dijkjes aan den lijve. ‘Hadden we hier burgemeester Aboutaleb maar…’
 2. Australiër die lachend stervende agenten filmde wil vrijkomen: ‘Hij is getraumatiseerd’

  Australiër die lachend stervende agenten filmde wil vrijkomen: ‘Hij is getraumati­seerd’

  De hypotheekadviseur die vorige maand al lachend vier stervende agenten filmde na een crash in Australië, wil op borgtocht vrijkomen. De advocaat van 41-jarige Richard Pusey wijst op de mentale gezondheid van zijn cliënt en het trauma als gevolg van de crash. Hij vindt dat zijn cliënt te zwaar bestraft wordt. ,,Ik vraag mij af wat hij onder die omstandigheden voor de agenten had kunnen doen.”