Volledig scherm
PREMIUM
De vier figuranten bij de wasstraat van Haan. Rechts Judith, naast haar staat bedrijfsleidster Kim de Keijzer. © S Vanbeek

Schone auto na een pad vol verschrikkingen tijdens Halloween in de horrorwasstraat in Breda

Voor de entree van de autowasstraat van tankstation Haan, gelegen aan de rand van de Bredase Woonboulevard, staat gastvrouw Judith al te wachten. Zij vormt de poort tot de hel: het is deze Halloween omgetoverd in een horrorwasstraat. Een hel, een straat vol belevenissen, met aan het uiteinde: een schone auto.

Judith draagt een roze jurk; haar gezicht is geschminkt met bloedsporen. Afschrikwekkend, zou je zeggen, maar daar is Judith dan weer net iets te charmant voor. Haar glimlach net te vertederend. ,,Niet iedereen weet dat we deze dagen een horrorthema hebben", legt ze uit. ,,Dus wil ik eerst peilen wie er in de auto zit voordat het enge gedeelte begint. Dus begin ik gewoon vrolijk.”

 1. Elektrische auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverleners
  VRAAG & ANTWOORD

  Elektri­sche auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverle­ners

  Er wordt veel geschreven over elektrische auto’s, maar ik lees nergens dat als je een behoorlijke aanrijding krijgt, een hulpverlener niet zomaar de autodeur kan opentrekken. Die loopt dan het risico op een schok. Het advies is om eerst op 2 à 3 meter afstand om de auto heen te lopen en goed te kijken. Bij flinke schade moeten gespecialiseerde monteurs erbij komen. Brandweermensen hebben hier een opleiding voor gehad. Ik hoop dat dit punt meer aandacht krijgt. –Lenie Oosterbosch (EHBO’er)
 2. ‘Robotauto’s gaan mensen helpen, niet vervangen’
  INTERVIEW

  ‘Robotauto’s gaan mensen helpen, niet vervangen’

  Tot voor kort stond hij bekend als één van de beste ‘robotwetenschappers’ van Amerika, maar sinds 2015 werkt Dr. Gill Pratt voor de Japanse automaker Toyota aan – onder meer – zelfrijdende auto’s. ,,Nee, kunstmatige intelligentie kan niet voorkomen dat mensen sterven in het verkeer. Maar wanneer we robots en andere slimme machines op de goede manier inzetten, maken ze onze levens veel veiliger en eenvoudiger. Daar geloof ik heilig in.”