Om een boete te vermijden, check je het beste voor je vertrek welke regels er op (de weg naar) je bestemming gelden rond winterbanden en sneeuwkettingen.
Volledig scherm
Om een boete te vermijden, check je het beste voor je vertrek welke regels er op (de weg naar) je bestemming gelden rond winterbanden en sneeuwkettingen. © ThinkStock

Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht

Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels.

2 reacties

  • Willie van Laar

    2 maanden geleden
    Het nadeel van mijn eerdere inzending is dat, met de kettingen op de achterwielen je een soort semi achterwielaandrijving hebt (voorwielen trekken natuurlijk ook iets mee) waardoor de achterkant bergop eerder uitbreekt. Voorzichtig gas geven is het motto. Of de kettingen op de pistes van voor naar achteren wisselen maar dat is voor de gemiddelde nederlander die, begrijpelijk, niet zo ketting bedreven is een behoorlijke klus.
  • Willie van Laar

    2 maanden geleden
    Bij 4 wielaandrijving de kettingen op de achterwielen. Dit om te voorkomen dat de achterkant uitbreekt tijdens het remmen als je bergaf gaat. Groet uit Oostenrijk.