Volledig scherm
Explosie waterstoftankstation in Noorwegen © NRK

Toyota en Hyundai stoppen levering waterstofauto in Noorwegen na explosie vulstation

Toyota en Hyundai zijn in Noorwegen tijdelijk gestopt met de levering van hun modellen Mirai en Nexo, nadat in dat land een waterstofstation is geëxplodeerd. Daarbij raakten twee mensen lichtgewond.

De explosie vond afgelopen maandag plaats op het Uno X-waterstoftankstation in de Noorse stad Sandvika, schreef Dagbladet. Twee automobilisten raakten lichtgewond, mede doordat de explosie hun airbags deed afgaan. De oorzaak van het incident is nog niet bekend. Het is te vroeg om te bepalen of het gaat om een menselijke fout, een fabricagefout of een ontwerpprobleem.

Waterstofleverancier Nel Hydrogen heeft uit voorzorg besloten om ook meerdere andere tankstations in hun netwerk tijdelijk te sluiten. Vanwege die sluiting hebben Toyota en Hyundai aangekondigd tijdelijk de levering van waterstofauto’s op te schorten. Eigenaren van waterstofauto’s kunnen, om niet volledig duidelijke redenen, aanspraak maken op vervangend vervoer. De maatregel geldt voorlopig alleen voor Noorwegen.

  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.