Uniseks fiets vervangt herenfiets: ‘Aflopende buis ziet er ook sportief uit’

VideoDe herenfiets sterft uit. Door de elektrificatie van de fiets is het uniseks model zonder horizontale stang nu de norm. ,,Mannen gaan ook voor het gemak.’’

18 reacties

 • Jan den Tien

  2 maanden geleden
  Dat het rekenmodel uitsterft heeft natuurlijk geen moer te maken met de elektrificatie. Is gewoon gemak.met kinderzitje is het lastig opstappen dus kies je voor gemak. Dat is dan zonder stang of lager geplaatst. En voor die zgn kerels die perse een stang willen. Kwestie van vraag en aanbod. Als er vraag is zal de fabrikant zekers maken.
 • Marco Wegma

  3 maanden geleden
  Een E bike? Das toch voor luie kinderen en ouderen? Mooi dan hou ik lekker een stang tussen mijn benen.
 • Jan Jansen

  3 maanden geleden
  Een fiets donder stang .. echt niet! Waar laat ik dan mijn moppie wanneer ik d’r net veroverd heb en naar huis breng.
 • Mark Pier

  3 maanden geleden
  Niet allemaal Ceciel, wel ben ik een voorstander om geen kinderzitjes achter op te hebben, lastig afstappen voor ons benenzwaaiende mannen!
 • Ceciel Buijser

  3 maanden geleden
  Hahaha, wat een breekbare mannenego's hier. Kostelijk! Haal een ijzeren stang weg en de heren voelen zich meteen maatschappelijk ontmand. Er is echt iets met uw zelfbeeld aan de hand, mannen, als je hier al van op de kast vliegt. Dat wordt nog lachen de komende jaren.
 1. ‘Kan een autoband verwisselen niet veel sneller, zoals in de Formule 1?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Kan een autoband verwisse­len niet veel sneller, zoals in de Formule 1?’

  ‘In de autosport verwisselen ze in drie seconden een autowiel’, aldus lezer Leo Steijn in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Als ik een lekke band heb, ben ik een half uur bezig. Kan dat systeem uit de autosport niet op personenauto’s worden toegepast? Je kunt dan eerder je weg vervolgen en dat is ook belangrijk gezien de gevaarlijke situatie langs snelwegen.’