Volledig scherm
Hyundai Kona Electric modeljaar 2020 © Hyundai

Vernieuwde Hyundai Kona Electric laadt 30 procent sneller op


Hyundai heeft de vernieuwde versie van de Kona Electric (modeljaar 2020) gepresenteerd. De  elektrische auto laadt volgens de fabrikant nu 30 procent sneller op, dankzij een zogenoemd drie fase (11 kW) laadsysteem. De levering begint eind dit jaar, maar over een eventuele prijsverhoging is nog niets bekend.

Een van de vernieuwingen is Blue Link, dat de bestuurder in staat stelt via een app op de smartphone diverse functies van de auto op afstand te bedienen, zoals de klimaatregeling. Het is ook mogelijk de auto op afstand te ver- of ontgrendelen met een pincode en op een kaart is te zien waar de auto geparkeerd staat.

De vernieuwde Kona heeft nu ook eCall aan boord: het systeem dat automatisch hulpdiensten alarmeert als de airbags in actie komen of als de noodknop boven de binnenspiegel wordt ingedrukt.  Een van de nieuwe opties is een verbeterd infotainmentsysteem met centraal geplaatst, ruim 10 inch groot  touchscreen.  Voor de passagiers achterin is voor het eerst achterbankverwarming een optie. 

Volledig scherm
Hyundai Kona Electric modeljaar 2020 © Hyundai
Volledig scherm
Hyundai Kona Electric modeljaar 2020 © Hyundai