Volledig scherm
'Pak eens wat vaker de fiets': in Frankrijk moet dit soort boodschappen binnenkort verplicht worden vermeld op autoreclames. © Volkswagen

Verplichte boodschap bij autoreclames: ‘Ga wandelen’

In Frankrijk wordt binnenkort een nieuwe wet aangenomen met betrekking tot autoreclames. Net als bij alcohol of tabak moet er een verplichte boodschap bij dit soort advertenties worden toegevoegd.

Dat meldt de Belgische website Gocar.be. Het wetsvoorstel vereist dat advertenties vergezeld gaan van een boodschap ter bevordering van actieve mobiliteit, zoals wandelen of fietsen. Maar ook ter bevordering van gedeelde mobiliteit, zoals openbaar vervoer of carpoolen.

Daarmee wordt autorijden gelijkgesteld aan andere 'slechte gewoonten’ als drank en roken. In het verlengde van boodschappen als ‘drink met mate’ en ‘roken is dodelijk’ kan in autoreclames straks bijvoorbeeld komen te staan: ‘ga toch lopen', of ‘pak eens de fiets’.

  1. 2 miljoen euro over? Dan kan deze elektrische Ferrari-concurrent van jou zijn

    2 miljoen euro over? Dan kan deze elektri­sche Ferrari-concurrent van jou zijn

    In 2020 staat hij te glimmen in de bijzondere showroom van Louwman Exclusive langs de A2 bij Utrecht: de Pininfarina Battista. Van deze nieuwe, volledig elektrische supersportwagen uit Italië worden niet meer dan 150 stuks geproduceerd, waarvan er maximaal 50 naar Europa komen. Ook in Nederland is hij vanaf nu te bestellen, al gaat de Battista bij ons – exclusief belastingen – minimaal twee miljoen euro kosten.