Volledig scherm
VW Polo © Volkswagen AG

Volkswagen haalt 350.000 Polo's terug naar de garage

Autofabrikant Volkswagen haalt 350.000 auto's van het model Polo terug naar de garage vanwege mogelijke problemen met de handrem.

Het betreft de huidige generatie van de VW, die al jaren een van de meest verkochte auto's in Nederland is. Het risico bestaat dat de handrem onvoldoende werkt. De trommelremmen bij de achterwielen bij de 350.000 auto's moeten daarom in de werkplaats gecontroleerd worden. Het is nog niet bekend hoeveel auto's in Nederland bij deze terugroepactie betrokken zijn.

Intussen speelt er nog een andere terugroepactie bij Volkswagen. Daarbij gaat het om de modellen Golf, Bora, Passat, Sharan en T4 (transporter) uit de bouwjaren 2001 en 2002. In deze auto's kan een fabrieksfout in de airbags zitten. Wereldwijd zou het in dit geval om 10.000 auto's gaan.

  1. Zorgen over onveilige scootmobielen: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Zorgen over onveilige scootmobie­len: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Scootmobielen zijn steeds vaker betrokken bij ernstige of dodelijke verkeersongevallen. Organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland trekken opnieuw aan de bel en roepen op tot strengere regels die de veiligheid moeten verbeteren. ,,Wij bieden wel cursussen aan, maar dat is niet genoeg. De overheid moet ingrijpen en de rest moet beter opletten. In het verkeer moet je ouderen op een scootmobiel net zo behandelen als een klein kind op een fiets.”