De verkeersproef met chauffeurs van de Hanos wordt uitgevoerd op de kruising tussen de Oost Veluweweg en Laan van de Leeuw.
Volledig scherm
PREMIUM
De verkeersproef met chauffeurs van de Hanos wordt uitgevoerd op de kruising tussen de Oost Veluweweg en Laan van de Leeuw. © Maarten Sprangh

Vrachtwagenchauffeurs krijgen voorrang bij verkeers­lich­ten: ‘Ik zei direct: wij doen mee’

Een betere doorstroming van het verkeer en minder brandstofverbruik: de droom van iedere weggebruiker. Met een app die vrachtwagenchauffeurs in Apeldoorn gaan gebruiken moet dat mogelijk worden. Over een week start de proef met chauffeurs van horecagroothandel Hanos die de app op hun telefoon installeren. „Dit kan een liter diesel per stoplicht schelen.”

2 reacties

  • janv meulen

    1 maand geleden
    Hoe meer drempels, rotondes ,bulten en alle snelheidsremmers die er worden bedacht, hoe groter de vervuiling is aan uitlaatgassen en remfijnstof !!! Daar heeft men schijnbaar nog nooit aan gedacht. Op snelheid controleren en handhaven is de beste oplossing !!
  • Kees Bregman

    1 maand geleden
    Een betere doorstroming van het verkeer, laat me niet lachen. Je kan bij een verkeerslicht voorrang hebben of krijgen, maar om de snelheid er weer uit te halen, leggen ze weer een rotonde, drempel of chicane neer.