Volledig scherm
© AFP

VW en Porsche roepen 227.000 auto’s terug: problemen met airbag en gordel

De Duitse autofabrikanten Volkswagen en Porsche roepen wegens technische problemen met airbags en gordelspanners 227.000 auto's terug naar de garage. 

Volgens het Duitse agentschap voor het wegverkeer (KBA) zijn er problemen met de aansturende software van de gordelspanners.

Het gaat om 203.400 exemplaren van de VW-modellen Tiguan, Sharan en CC uit het bouwjaar 2015 en 23.550 Porsches 911, Boxster, Cayman en Panamera met bouwjaar 2015 en 2016.

In Duitsland alleen al gaat het om 51.200 auto's van het merk Volkswagen en 3900 Porsches die naar de garage moeten. Om hoeveel auto's het in Nederland gaat, is nog niet bekend.

  1. Consumentenbond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemelsoftware-schandaal

    Consumen­ten­bond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemel­soft­wa­re-schan­daal

    In samenwerking met de Consumentenbond brengt de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (VGDES) volgende maand de eerste dagvaarding uit in een aantal individuele proefprocedures tegen Volkswagen vanwege de sjoemeldiesel-affaire. De organisaties zien zich daarbij gesteund door de recente uitspraak van de hoogste Duitse rechter, die oordeelde dat kopers van sjoemeldiesels recht hebben op teruggave van een deel van het aankoopbedrag.