Volledig scherm
© RV

Waarom heeft mijn Renault Captur geen TPMS?

Vraag & AntwoordIk las laatst dat een systeem voor bandenspanningscontrole, oftewel TPMS, in nieuwe auto’s verplicht is. Maar ik heb eerder dit jaar een Renault Captur gekocht van augustus 2018 en daar zit zo’n systeem niet in. Hoe kan dat? —Ger van Heest

De verplichting geldt sinds 2014 voor modellen die vanaf dat moment compleet nieuw op de markt zijn gekomen. De huidige generatie van de Renault Captur kwam echter een jaar eerder op de markt en is destijds dus de dans ontsprongen. Overigens verschijnt er nog dit jaar een compleet nieuwe generatie van de Captur en die zal uiteraard wél standaard TMPS aan boord hebben.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Consumentenbond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemelsoftware-schandaal

    Consumen­ten­bond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemel­soft­wa­re-schan­daal

    In samenwerking met de Consumentenbond brengt de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (VGDES) volgende maand de eerste dagvaarding uit in een aantal individuele proefprocedures tegen Volkswagen vanwege de sjoemeldiesel-affaire. De organisaties zien zich daarbij gesteund door de recente uitspraak van de hoogste Duitse rechter, die oordeelde dat kopers van sjoemeldiesels recht hebben op teruggave van een deel van het aankoopbedrag.