Met een accu-booster in de aanhanger kan deze Wegenwacht een stilgevallen elektrische auto van stroom voorzien. De wagen slepen mag niet.
Volledig scherm
Met een accu-booster in de aanhanger kan deze Wegenwacht een stilgevallen elektrische auto van stroom voorzien. De wagen slepen mag niet. © ANWB

Waarom mag je een elektrische auto niet slepen?

VRAAG & ANTWOORD‘Ik heb begrepen dat een elektrische auto niet gesleept mag worden. Waarom is dat?’, vraagt lezer Dick Heuten in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie.

2 reacties

  • Frank Beijen

    1 maand geleden
    Is zeker niet 100% waar. In het menu van een Tesla kun je gewoon invoeren dat je gesleept wordt. Wat er dan afgeschakeld wordt staat er niet bij, maar slepen kan 100%.
  • Johan Thien

    1 maand geleden
    Klopt heb laatst met een lege accu gestaan langs de snelweg ,omdat ik volgens de meter nog 18km kon rijden. Bleek achteraf maar 7km te zijn ( met de kachel en de verlichting aan klopt die km stand dus niet ) De auto is met een autoambulance opgehaald, volgens de chauffeur van de autoambulance mocht de auto niet gesleept worden omdat dan de motor als een dynamo zou werken en dus stroom zou opwekken, wat dan weer gevaarlijk was voor electronica.